Vissza

Prémium ingatlaniroda, ahol az ügyfél az első

Hogyan találhatják meg a luxuslakások vásárlói és eladói a számukra legmegfelelőbb ingatlanirodát?

Az Ön ideje, magánélete és lakóhelye rendkívül értékes. Mégis, egy lakás vagy ház vásárlásának és eladásának folyamata továbbra is az egyik legidőigényesebb és legkevésbé hatékony folyamat. 

Az alábbi cikkben arra keressük a választ, hogy miképpen segíthet egy prémium ingatlaniroda a luxus ingatlan vásárlóknak és -eladóknak a zökkenőmentes és jövedelmező tranzakciók lebonyolításában, valamint az ízlésüknek és igényeiknek megfelelő ingatlanok felkutatásában.

Ingatlaniroda és a diszkréció

Néhány házat már azelőtt eladnak, hogy online megjelenne és ez a luxus ingatlanokra különösen igaz.

Hogy miért? Mert a felső kategóriás ingatlanok eladói és vevői is mind nagyon elfoglalt emberek, ráadásul a diszkréció különösen fontos számukra.

Melyik üzletember, sztár, vagy politikus szeretné, ha komolytalan érdeklődők zavarnák egy fontos megbeszélés kellős közepén? Vagyis a legtöbb esetben nem ők bonyolítják a vásárlás nehézségekkel járó folyamatát, hanem csak az előre leegyeztetett időpontban jelennek meg, hogy az ingatlant megtekintsék, vagy a végső szerződést aláírják.

A háttérmunkát a legtöbb esetben ingatlanirodák szakemberei végzik helyettük.

Mit várnak el a prémium ingatlanok vásárlói egy ingatlanirodától?

Abban egészen biztos, hogy minden felső kategóriás ingatlannal foglalkozó szakember egyetért, hogy a luxusvillák és lakások vásárlói nagyon magas elvárásokkal rendelkeznek.

Az is valószínű, hogy nem bízzák magukat egy kezdő ügynökre, de még sokszor a sok éves tapasztalat is kevés számukra, ha az ingatlan szakember nem tud az ő fejükkel gondolkodni.

Olyan irodával szeretnének szerződni, amiről csak úgy sugárzik a szakértelem, az elegancia és az odafigyelés.

Minden részlet számít az olyan apró dolgoktól kezdve, mint egy telefonhívás ideje, vagy egy email szövege, az olyan fontos kritériumokig, mint az iroda helye, mérete és az ügynökök kapcsolatrendszere.

Hogyan válasszon ingatlanirodát?

Először is nézzen szét az interneten és kérjen ajánlásokat azoktól, akiknek ad a véleményére. Keressen olyan ügynökséget, akik hasonló értékeket vallanak, mint Ön és olyan ingatlanokra specializálódtak, mint amilyet Ön keres, vagy szeretne értékesíteni.

Kérdezzen rá az üzlethez való hozzáállásukra és nézze meg, hogy szakítanak-e elég időt arra, hogy megtudják, mi a legfontosabb az Ön számára.

Olyan irodát keressen, akinek az ügynökeiben megfelelő egyensúlyban van a szorgalom és a tapasztalat, hiszen még a világ leglátványosabb otthonai esetében is kemény munkára, elkötelezettségre, szakértelemre és kapcsolatokra van szükség a sikeres és gyors adás-vételhez.

Tipp: Pozicionálja magát Ön is nagyszerű ügyfélként. Legyen egy jól meghatározott listája az igényeiről és mutassa meg, hogy komolyak a szándékai.

A luxus ingatlan vásárlók számára kritikus, hogy olyan irodát találjanak, ahol értékelik az ízlésüket az ingatlanok terén. Ha külföldről utazik Magyarországra, az ügynökének gondosan össze kell állítania egy listát a megtekintésre szánt lakásokból, vagy házakból, különben csak az idejét vesztegetik.

A hozzáértő vevők és eladók azt is tudják, hogy az adás-vétel csak egy része az ingatlaniroda munkájának. Az ügynökök jelentős szerepet játszanak a potenciális vevők átvilágításában, a személyes tárgyak és információk biztonságban tartásában és az esetleges átalakítás, vagy berendezés elősegítésében is. Kérdezzen rá, hogy mi másban tudnak még segíteni.

A bérlőkre is odafigyelnek

Talán még nem áll készen a vásárlásra, vagy csak egy luxusbérleményre van szüksége, amíg egy különleges projekt kapcsán egy évig Magyarországon tartózkodik. Az ideje, a magánélete és az alacsony stressz-szint ugyanolyan fontos lehet ilyenkor, mint amikor egy több százmillió forintos saját lakást vásárol. Sajnos nem minden csúcskategóriás ingatlanügynök akar bérlőkkel dolgozni, vagy legalábbis nem nyújt ugyanolyan szintű szolgáltatást és elkötelezettséget a bérlőknek. Keressen olyat, amelyik értékeli az Ön szándékát.

Értik a befektetők nyelvét

Sok magasan képzett magánszemély, alapkezelő, sőt, még a hírességek is egyre inkább értékelik az ingatlanokat, mint befektetést. Néhányan nagyon aktív ingatlan befektetők és előkelő házak-, valamint lakások adás-vételével foglalkoznak szabadidejükben. Azonban nem sok ingatlaniroda lelkesedik az ingatlanbefektetőkkel való együttműködésért, különösen a luxuspiacon. Mások egyszerűen nincsenek naprakészek a befektetők által ma alkalmazott trendekkel, eszközökkel és stratégiákkal kapcsolatban. Keressen kifejezetten befektetőbarát irodát, ahol szívesen megkönnyítik az Ön által keresett tranzakciótípusokat, és még tanácsadóként is extra értéket tudnak letenni az asztalra.

Prémium ingatlaniroda a Sas utcában

Legújabb ingatlanirodánkat a fentiek teljes tudatában nyitottuk meg. A Kenway Real Estate célja, hogy minden kollégánk a lehető legmagasabb szintű szakértelemmel rendelkezzen, valamint hogy minden ügyfelük egyedi, komplex és professzionális kiszolgálásban részesüljön. 

Mit teszünk ezért?

Azon dolgozunk, hogy a legkiválóbb budapesti kerületeket felkutassuk, ezzel együtt az adott környék legjobb iskoláit, a legbiztonságosabb parkolási lehetőségeket, a legjobb helyi szolgáltatókat és minden egyéb olyan jellemzőt, ami a vásárló számára fontos lehet.

Részt veszünk a legnépszerűbb kerületek vérkeringésében, építjük és ápoljuk a kapcsolatainkat, legyen szó a prémium minőségben dolgozó kivitelezőkről,  lakberendezőkről és kertépítőkről, vagy a kiváló minőségű ügyfélszolgálattal rendelkező hitelezőkről.

Folyamatosan együtt dolgozunk A-listás hírességekkel, technológiai alapítókkal és üzleti vezetőkkel, hogy minél több információval rendelkezzünk a piacot mozgató trendekről.

Íme pár kép a megnyitó partiról:

Szeretné, ha mi segítenénk lebonyolítani a következő ingatlan üzletét? Keresse kollegáinkat bizalommal!