Vissza

3 prémium ingatlan Budapesten, ami kiváló befektetés lehet

A prémium lakásokba történő befektetés egyrészt biztosítékot nyújt az egyéb pénzeszközeink mellett, másrészt megbízható jövedelemforrás lehet, különösen, ha az ingatlan kedvező helyen található és keresett a bérlők körében.

Az emberek még a legnehezebb időkben is vásárolnak és bérelnek lakásokat, így ez a befektetés stabil nyereséget biztosít a befektetőnek. Emellett a jó elhelyezkedésű lakások szükség esetén könnyen eladhatók, így a likviditásuk sem rossz.

Magyarország biztonságos ország az ingatlanbefektetéshez

A budapesti ingatlanpiac stabil növekedése vonzza a magyar és külföldi befektetőket egyaránt. A város fontos kulturális, politikai és gazdasági központ, amit az építészet, a város körüli hegyek, számos park és rengeteg kulináris élmény tesz vonzóvá.

Az országban mind az új- és használt lakások ára, mind az albérletárak évek óta stabilan növekednek, amit a járványhelyzet sem tört meg érdemben.

Az albérletárak ugyan több hullámban is csökkentek 2020 során, de 2021 februárjától újra töretlenül növekedni kezdtek a lakbérek.

Összességében a 2021. januári mélyponthoz képest Budapesten mindegy 5,9%-kal nőttek az árak eddig és az előrejelzések szerint további emelkedés várható.

Mik a bérleti díjak emelkedésének az okai?

Több tényező is befolyásolja az áremelkedést az utóbbi időben. Szerencsére élénkült a gazdaság és a turizmus is elkezdett életjeleket mutatni, de az őszi áremelkedés kulcstényezője kétségtelenül az, hogy a fővárosba készülő külföldi diákok is újra megjelentek a bérlői oldalon.

Luxus albérletek

A luxus lakások kiadói számára is nagyon kedvezően alakul a piac, hiszen ezek az ingatlanok olyan különleges bérlői rétegeket is elérnek, mint a filmsztárok, vagy a profi sportolók.

A sztárok ugyanis egyre gyakrabban választanak egy rövidebb távra kiadó luxuslakást az ismert szállodák helyett, valamint a stúdiók is egyre nagyobb arányban választanak lakást a stábok számára.

Mivel a következő években is rengeteg hollywoodi produkciót forgatnak hazánkban, a kereslet vélhetően tovább nő majd a legmagasabb színvonalú kiadó lakások iránt.

Az alábbiakban 3 olyan budapesti ingatlant mutatunk be, amik sok szempontból is kiemelkednek a kínálatból.

Mindhárom lakás úgy lett megtervezve és kialakítva, hogy azonnal kiadható legyen, mindegyik a belváros legfrekventáltabb részein található és mindegyik rendkívűl exkluzív.

1. Prémium lakás az V. kerületi Steindl Imre utcában

Ez a kiváló helyen lévő, magas minőségben felújított, tágas prémium ingatlan egy rendezett társasház első emeletén található.

A lakás belső tereit belsőépítészek gondolták teljesen újra, hogy tökéletesen kihasználják az alapterület adottságait. Kialakításra került két hálószoba két fürdővel, valamint egy tágas, amerikai konyhás nappali.

A világos és tágas nappaliból egy erkély nyílik, melyre kiállva jó látjuk a Dunát.

A tervezők egy letisztult, elegáns és modern megoldásokkal teli ingatlan kialakítására törekedtek, ahol elég tér áll rendelkezésre akár egy nagyobb baráti összejövetel megrendezésére is.

Jellemzők:

 • A konyha modern, gépiesített (Gorenje) és több tárolási lehetőség is biztosított.
 • A konyhabútort a magasfényű frontok és a karakteres munkalap teszi különlegessé.
 • A fürdőszobákba kiváló minőségű szaniterek (Grohe, Villeroy & Boch) és a lakás stílusához illő olasz design burkolatok (Marazzi) kerültek.
 • A tökéletes luxus érzetét beépített finn szauna növeli tovább.
 • A nappaliban és hálószobákban smart TV-k , 5.1-es házimozi rendszer, illetve klímák került beépítésre.
 • A lakást neves designerek dekorációi (Kare, Bo Concept, Einholtz stb.) teszik igazán modern hangulatúvá.
 • A különleges mintázatú burkolatok, Marburg mosható tapéták, díszítőfelületek, textilek és egyéb kiegészítő elemek is kellő eleganciával párosulnak.
 • Padló- és falfűtés került kialakításra, a hőmérséklet helyiségenként szabályozható egy mobil termosztát segítségével.

Fontosabb adatok:

Alapterület: 110m2

Építés éve: 2021

Fűtés: Padló-Falfűtés

Szobák száma: 2

Fürdőszobák száma: 2

Státusz: elkészült 2021. III. negyedév

Extrák: LED világítás, Klíma, 5.1 Házimozi-rendszer, Hangszigetelés, Gránit mosogató, Egyedileg gyártott bútorok Mosható falfelületek, Falba süllyesztett széf, Onxy bárpult

2 Prémium ingatlan az V. kerületben (Szent István körút)

A Szent István körúton, közel a Nyugati Pályaudvarhoz található ez az adottságaiban különleges, rendkívül világos, tágas saroklakás. Az ingatlan a liftes társasház első emeletén található, felújítása most ért véget.

A lakás adottságait kihasználva került kialakításra a négy szoba három fürdőszobával, illetve hatalmas nappali konyhával és étkezővel. A nappaliban található fehér Onyx bárpult változtatható világításával rendkívül hangulatossá varázsolja az egész teret.
A nappaliban és a hálószobákban az egyedileg ide tervezett és gyártott gipszmennyezet aprólékos kézimunka eredménye. A tervezők nagy hangsúlyt fektettek a terek minél praktikusabb kihasználásra, s így az egyedileg ide tervezett és gyártott exkluzív bútordarabok sok rakodófelületet biztosítanak.

A berendezést és a dekorációt egyszerű formák és otthonosság érzését kiváltó pasztelltónusok jellemzik, amelyek modern, elegáns összképet adnak, kerülve a zsúfoltságot.

Sok természetes fény jut be, viszont a világításnak is nagy szerepe volt a helyiségek kialakításában, amelyet ledes fényforrások biztosítanak.

Jellemzők:

 • A nappaliban és hálószobákban smart TV-k , 5.1-es házimozi rendszer, illetve klímák került beépítésre.
 • A lakást neves designerek dekorációi (Kare, Bo Concept, Einholtz stb.) teszik igazán modern hangulatúvá.
 • Különleges mintázatú burkolatok, Marburg mosható tapéták, díszítőfelületek, textilek és egyéb kiegészítő elemek is kellő eleganciával párosulnak.
 • Padló- és falfűtés került kialakításra, a hőmérséklet helyiségenként szabályozható egy mobil termosztát segítségével.

Fontosabb adatok:

Alapterület: 170m2

Építés éve: 2021

Fűtés: Padló-Falfűtés

Szobák száma: 4

Fürdőszobák száma: 3

Státusz: elkészült 2021. II. negyedév

Extrák: LED világítás, Klíma, 5.1 Házimozi-rendszer, Hangszigetelés, Gránit mosogató, Egyedileg gyártott bútorok Mosható falfelületek, Falba süllyesztett széf, Onxy bárpult

3 Luxus lakás az V. kerületi Kálmán Imre utcában

A Kálmán Imre utcában található, közel a Bajcsy-Zsilinszky úthoz ez a rendkívül jó adottságokkal rendelkező, tágas lakás.

Az egyedi hangulatú, világos ingatlan kialakításakor a fenntarthatóságra és a minőségre törekedtek a belsőépítészek, melynek következtében minden tapéta mosható. A lakás teljes világítását LED-es fényforrások biztosítják.

A  4 szobás  és 3 fürdőszobás ingatlanban padló és falfűtés van, a hőmérséklet mobil-termosztáttal helyiségenként szabályozható.

A bútorok mind egyedi, aprólékos kézimunka eredményei. A nappaliból nyíló hálószobákban megtalálható beépített gardróbszekrényeknek köszönhetően ráadásul rengeteg pakoló felület áll rendelkezésre.

Jellemzők:

 • A konyha teljesen felszerelt és gépesített (Gorenje, Electrolux és Zanussi gépek), a konyha bútor szintén egyedi tervek alapján készült. Díszítőelemként egy hideg-meleg fénnyel megvilágított márvány bárpult zárja le a konyhaszigetet, ami igazán impozánssá varázsolja ezt a helyiséget.
 • A fürdőszobákba magas minőségű burkolatok és szaniterek (Grohe, Teka) kerültek kiválasztásra, továbbá a tükrök is egyedi tervek alapján, kézműves technikával készültek.
 • A luxus hatást növelve a nappaliban kiváló minőségű 5.1-es házimozi rendszer került beépítésre Smart TV-vel, ezen kívül a hálószobákba is szintén bekerült egy-egy Smart TV.
 • A dekorációk mind aprólékos kézimunka eredményei, melyek igazán impozánssá varázsolják az ingatlant.

Fontosabb adatok:

Alapterület: 140 m2

Építés éve: 2021

Fűtés: Padló-Falfűtés

Szobák száma: 4

Fürdőszobák száma: 3

Státusz: elkészült 2021 I. negyedév

Extrák: LED világítás, Klíma, 5.1 Házimozi-rendszer, Hangszigetelés, Bárpult, Gránit mosogató, Egyedileg gyártott bútorok, Mosható falfelületek, Falba süllyesztett széf, Riasztórendszer

Összegzés

Budapesten 2007 és 2019 között 60%-al nőtt az albérletek ára, amivel a magyar piac dobogós lett Európában és amiben szerepe van annak is, hogy a fővárosba költöző emberek nagy része az első években a vásárlás helyett inkább lakást bérel a magas ingatlanáraknak köszönhetően.

A város lakossága növekszik a munkahelyek számának növekedése és a diákok beáramlása miatt, ezért a befektetési lakások vásárlása Budapesten nagyszerű lehetőség a profitszerzésre.

Netán Ön is befektetési célú, luxus ingatlan vásárlásán gondolkodik? Keresse kolleganőnket bizalommal és találják meg a legjobbat együtt.

Béres Dominika

Telefon: +36203724690