Egyedi ajánlat – Impozáns nagypolgári, 4 szintes villa Pest „Rózsadombján”

A kor egyik nevezetes villáját 1891-ben Németh Zsigmond építette, Rákosszentmihály – Mátyásföld határán, melyet az esztergomi érsek használt nyári rezidenciaként. Az 1910-es évek végén Bakay tábornok tulajdonába került és a közvélemény továbbiakban ilyen néven ismerte. Mára a kerület egyik emblematikus épületévé vált

A villa 2001-2006 között a legkorszerűbb technológiájával teljes felújításra került.

A felújítás során az épületgépészetet (víz, gáz, csatorna) teljesen kicserélték.

A ház belső kialakítása: 3 lakásos társasházként lett kialakítva. Pince + földszint, emelet 1-es lakás, emelet 2-es lakás.

Pince-szint: raktárak, illetve garázsbeálló

Földszint: 55m2-es hall, 3 iroda, konyha, fürdőszoba, lépcsőház, hatalmas terasz.

Emelet: 1-es lakás: 3 szoba, konyha, fürdőszoba. 2-es lakás: 2 szoba, fürdőszoba, konyha, terasz

A bejárat két oldalról is lehetséges: földszinti lakás a Sándor utca felől saját bejárattal, biztonsági ajtóval rendelkezik. Az emeleti 1-es és 2-es lakás külön biztonsági bejárati ajtóval rendelkezik

A 125 m2-es belső lapostető kívülről az utcáról teljesen rejtett, a toronyszobából közelíthető meg, gyönyörű panoráma nyílik a Gödöllői-domobságtól egészen a Budai-hegységig.

Az emeleti teraszon jelenleg virágládás díszkert található hideg-meleg víz vételi lehetőséggel.

Az eredeti épület mellé egy 50 m2-es mélygarázs került kialakításra, amit elektromosan fűtött rámpával lehet télen is használni. A teremgarázs fölött 55 m2-es teraszt építettek ki.

144 m2-es alapterületen 4 autó számára ablakkal és elektromos garázskapuval ellátott zárt garázs (63 m2) és mellette kerti szerszámtároló épült (26 m2), mellette egy szintén fedett 29 m2-es kerti terasszal.

A kert és az épület intimitásának megőrzése érdekében a korábbi drótháló kerítés elbontásra került és helyette egy 220 cm magas tömör, felső részében áttört teli kerítés épült.

A kertet parkosított ős fás, 80-100 éves gesztenye, juhar, akác és hársfák tagolják, nagy területen füves rész öntöző rendszerrel ellátott, a kerítések mentén bokros növényzet fedi.

A jelenlegi tulajdonos időt és energiát nem kímélve, a ház eredeti patináját szem előtt tartva, saját használatra újította fel és építette újjá a villát és az egész lakókörnyezetet.

További jellemzők

Szobák száma: 12
Emelet: Földszint
Fürdőszobák száma: 4
WC (külön és egyben is) : 4
Fűtés: gáz (cirkó)
Energiatanúsítvány: AA+
Tájolás: dél
Komfortfokozat: duplakomfortos
Parkolóhely típusa: önálló garázs
Kilátás: panorámás
Építés éve: 1950 előtt
Erkély
Terasz
Panoráma
Kertkapcsolat
866 m²
1750 m²
495 000 000 Ft

Fotógaléria

Az Ön kapcsolattartója

Haász Péter

Telefon:
+3630 Mutasd

Az értékesítő ingatlanjai

Kapcsolati űrlap

Érdekli ez az ingatlan? Vegye fel a kapcsolatot értékesítőnkkel!    Térkép