Vissza

Új építésű luxus lakások a belvárosban

Mivel az élénkülő gazdaság újjáélesztette a bizalmat a vagyonos ingatlanvásárlók körében, Budapesten jelentősen megugrott a kereslet a luxus lakások iránt. Mostanában egyre több fejlesztő merészkedik a prémium szegmensbe, ami az új építésű luxus lakások felfutását eredményezi a fővárosban. 

Sajnos nincs hiány olyan építőkből sem, akik „luxus”-ként marketingelik projektjeiket, anélkül, hogy a kifejezésnek valódi létjogosultsága lenne. A luxuslakások iránti növekvő kereslet hatására sok befektető (és persze vásárló) valójában olyan, a luxuskategóriának címkézett, de a luxus ingatlanok elfogadott normáinak valójában nem megfelelő lakást vásárol. 

Az ilyen fejlesztők marketinganyagukban kiemelnek és népszerűsítenek bizonyos specifikációkat és felszereltségeket, de kivétel nélkül hallgatnak a sokkal fontosabb szempontokról. A luxusotthonok vásárlóit nem szabad félrevezetni azokkal a zavarba ejtő paraméterekkel, amelyeket az ilyen fejlesztők megemlítenek, hogy projektjeiket a „luxus” címke alá sorolják.

Az alábbi összeállításban az aktuális belvárosi (V. – VI. Kerületi) projekteket vesszük szemügyre, de mielőtt megnéznénk őket, szeretnénk egy-két fogalmat tisztázni a luxus lakás alapvető ismérveiről.

Tehát, milyen lakások minősülnek valóban luxuslakásnak? 

Nagyszerű elhelyezkedés

A kényelmes elhelyezkedés az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni egy luxuslakás kiválasztásakor. A központi elhelyezkedésű lakás előnyös a nagypénzű befektetők számára, akik fontos helyek, például repülőterek, üzleti negyedek, vasútállomások stb. közelében szeretnének lakni. Ugyanakkor az ilyen elhelyezkedést olyan problémák is megnehezíthetik, mint a forgalmi torlódás, a zaj és a környezetszennyezés. Az igazi luxust az összeköttetés és az általános környezet gondos egyensúlya határozza meg.

Tökéletes kilátás

A lakásból elérhető ablakkilátás szintén fontos szempont. Egy projekt lehet valóban luxus a specifikációit és a felszereltségét tekintve, ha azonban egy forgalmas utcára vagy bármi másra néz, ami nem megnyugtató a lakók szemének, akkor mind a lakás lakhatósági értéke, mind a lakás bérleti/átvételi potenciálja csorbát szenvedhet. Az olyan szupergazdag kényelmi szolgáltatások, mint a tetőtéri medence és a minden fürdőszobában található pezsgőfürdő nem számítanak, ha a luxus életérzés alapvető összetevője hiányzik.

Ultramodern felszereltség

A luxuslakásba befektető vásárlók a legjobbat akarják, amit pénzért kapni lehet. A luxus lakásokat aprólékosan tervezik, hogy maximális kényelmet nyújtsanak, vonzó belső terekkel és a legmodernebb felszereltséggel. A prémium lakóprojekteknek olyan korszerű létesítményeket kell kínálniuk, mint a parkosított kertek, stílusos nappalik LED-televíziókkal, elegáns és teljesen felszerelt konyhák, Wi-Fi, lehetőleg több parkolóhely, gyors liftek, 24 órás biztonság és tornatermek.

Csúcsminőség

Alapkövetelmény, hogy a projekt kiváló minőségű építőanyagokból épüljön és hogy olyan extrákat is tartalmazzon, mint a kiváló minőségű moduláris konyhák, az üvegezett csempe és padló stb.

100%-os biztonság

A luxusotthonok nem csak a kényelemben, hanem a teljes biztonságban való életről is szólnak. Ha egy luxusotthonban élnek, a lakóknak biztonságban kell lenniük mindenféle bűnözői behatolástól. Ezzel egyidejűleg természetesen nem szeretnék, hogy biztonsági rácsokat kelljen felszerelniük az ablakok, vagy a bejárati ajtó fölé, mivel ezek teljesen tönkreteszik az otthonuk esztétikáját. Egy valódi luxusprojekt a legjobb biztonsággal rendelkezik, mind a tényleges személyzet, mind pedig a legmodernebb elektronikus megfigyelés és felügyelet tekintetében. Minden elképzelhető biztonsági intézkedésnek szilárdan a helyén kell lennie.

Kevés szomszéd

Egy luxusotthon exkluzivitása attól is függ, hogy hányan laknak az épületben. Egy soklakásos komplexumban a kényelmi szolgáltatásokat nagyszámú ember között osztják meg és ez minden egyes lakás esetében veszélyezteti az általános luxustényezőt. Ha luxuslakásba fektetnek be, a vásárlóknak minden értelemben exkluzivitást és diszkrét magánéletet kell kapniuk.

Új építésű luxus lakások a belvárosban

  1. Emerald Residence

Emerald Residence - új építésű luxus lakások a belvárosban

A kép forrása: Emerald Residence

 

Ez a párját rikító épület Budapest szívében, az V. kerületi Petőfi Sándor utcában található, a megújuló Szervita téren, a Szent Anna-templom közvetlen szomszédságában.

Az Emerald Residence egy egyedi boutique hotellel együtt megvalósuló komplexum, így az ott lakók kényelmét olyan szolgáltatások emelik, mint a 24 órás recepció, reggeli a hotelből, takarítás, mosoda, vagy a valet parking. 

A földszinten és az első emeleten mindemellett üzlethelyiségek kerülnek kialakításra, amivel visszaköszön a közelben található Váci utca és a Fashion street hangulata.

A beruházás mind a lokáció, az anyaghasználat és az építészeti megoldások tekintetében is különleges, ráadásul a belső terek kialakításához olyan neves hazai belsőépítészeket kértek fel, mint Varró Zoltán és Sáfrány Csilla lakberendező designerek. A boutique hotel belsőépítészeti koncepciójáért Radnóczy Eszter és irodája, az este’r partners felel. A tervezők az enteriőrök kialakítása során arra törekedtek, hogy a visszafogottabb és az extravagáns stílusok kedvelői is megtalálják a számukra ideális és élhető otthont, emellett a designerek által megálmodott lakásokban visszaköszönnek a tervezőkre jellemző egyéni stílusjegyek is.

Az épület színvonalához azok a környékbeli fejlesztések is hozzájárulnak, melyek során a Szervita tér teljes megújuláson megy keresztül. A kiszélesített utcák mellett egy nagyobb közösségi tér és vízfelületekkel gazdagított városi park is kialakításra kerül, így a lakáson kívüli felhőtlen kikapcsolódás is garantált.

  1. Basilica Residences

Basilica Residences - új építésű luxus lakások a belvárosban

A kép forrása: Basilica Residences

A Basilica Residences 12 új építésű lakása a Bazilikától karnyújtásnyi távolságra, az V. kerületi Sas utca 14. szám alatt került kialakításra a társasház III. emeletének átépítésével és plusz két szint ráépítésével. 

A kínálatban megtalálhatóak egyszintes, nagy belmagasságú klasszikus belvárosi lakások, fiatalos kétszintes ingatlanok, illetve két extravagáns, tetőteraszos, elvehetetlen panorámájú lakás is. A legtöbb lakáshoz terasz is tartozik, illetve a két felső lakás nagy tetőteraszáról a Bazilika és a Citadella csodálatos panorámája tárul a szerencsés új lakók elé.

  1. Paulay 39

Paulay 39 - Új építésű luxus lakások a belvárosban

A kép forrása: Paulay 39

A P39 projekt Budapest szívében, az Andrássy út, illetve a Magyar Állami Operaház közvetlen szomszédságában helyezkedik el, ahol a luxus lakások a társasház felső két szintjének újjáépítésével kerültek kialakításra.

A lakáspiacon egyedülálló módon, a lakók az épület bejáratától közvetlenül jutnak el a lakásokhoz tervezett felvonóval a lakószintre, ahol 4 kétszintes penthouse lakás is vár az új tulajdonosaira.

A harmadik szinten egy nagyméretű tetőterasz található, amely az esti beszélgetések és grill-partik helyszíne lehet, vagy jakuzziban élvezhetik a tulajdonosok az estét a belváros közepén.

A padlófűtéses lakásokat modern, levegő-víz hőszivattyús rendszer szolgálja ki, valamint a mennyezet hűtése a meleg napokon is hűs környezetet teremt a kikapcsolódásra.

Szerencsére az autók tárolása is megoldott, hiszen a pince szinten 17 db férőhelyes automata garázs került kialakításra.

Összegzés

A saját használatra, vagy befektetésnek szánt luxuslakás kiválasztásakor nem a fejlesztő által a projektjéről mesélt történetnek kell befolyásolnia az embert, hanem a valódi és ellenőrizhető paramétereknek, amelyek minden értelemben meghatározzák a luxust. Bár a fenti beruházásokat még nem láttuk személyesen, úgy gondoljuk, hogy nem okoznának csalódást.

Sajnos nem találtunk több új építésű projektet a belvárosban, de ha nem is ezekben, akkor a Kenway Property teljesen egyedileg felújított, használt luxuslakásai között biztosan Ön is megtalálja a megfelelőt.

Netán Ön is egy luxus lakás vásárlásán gondolkodik? Keresse kollegáinkat bizalommal és találják meg a legjobb ingatlant együtt.