Vissza

Kenway – Miért jó választás ingatlan befektetésnél?

Ha befektetési lehetőségeket keres, számos választási alternatíva kínálkozik, hová teheti a pénzét. Részvények, kötvények, befektetési alapok és ingatlanok mind jó befektetésnek nevezhetők. Ebben a cikkben az ingatlan befektetés néhány sarkalatos pontját és a Kenway ingatlan iroda választásban betöltött szerepét ismerheti meg.

Kenway tárgyalás

Ingatlanbefektetés

Az ingatlan, befektetési célú vétele átgondolt, profi stratégiát igényel, a Kenway Real Estate ebben is tud segíteni. Ingatlan vásárolható készpénzért, illetve olyan formában is, ahol csak a teljes költség egy része kerül kifizetésre vételkor.

Egy jól megalapozott ingatlan vételnél nagy esély van a befektetés kiemelt profittal történő megtérülésére.

Az ingatlan befektetések esetében kétféle hozammal számolhatunk. Az egyik az ingatlan értéknövekedése, a másik a bérbeadásból származó bevétel. 

Az ingatlan értéknövekedését jól szemléltetik a KSH adatok. A 2015-s adatokat tekintve 100 %-nak, az összevont lakáspiaci árindex 2023 első negyedévében 262.2 % volt. További ingatlan értéknövekedési adatok    elérhetők a KSH oldalán

A bérbeadásból származó bevételek esetén ismét a KSH 2015-s adatait 100 %-nak tekintve, a budapesti lakbér index 168.5 %-t ért el. A lakbér árak változását jól szemlélteti a következő ábra is.

forrás:KSH, 2023

Ahhoz azonban, hogy ezeket a hozamokat maximalizálni tudjuk, figyelnünk kell a befektetésekre hatással lévő körülményekre.

Számos tényezőt kell figyelembe venni a vásárlás során, amiben leginkább egy ingatlan befektetésben jártas, felkészült szakértő segíthet. 

Magyarországon a jegybanki alapkamat emelkedése, magas szintje  pénzek magas lekötését hozhatja magával. Ilyen piaci környezetben a  az ingatlan befektetés jó lehetőséget jelent. 

Ingatlan befektetés előnyök

 • Ingatlan értéknövekedése – Az elmúlt évek adatai alapján az értéknövekedése hosszú távon is stabilnak nevezhető, (KSH, 2023)
 • Rendszeres bevétel a bérbeadásából – Akár euró alapon, illetve a külföldi ingatlanok esetében más devizanemben is,
 • Tőke maximalizálás a tőkeátétel révén- Kedvező hitellehetőség kezdő vállalkozók számára,
 • Aktív befektetés-ellenőrzés lehetősége,
 • Stabil kiszámítható bevétel – Az ingatlanból származó bevételek fokozatosan emelkednek,
 • Ingatlan inflációs fedezetként is jó lehetőség,
 • Piaci ár alatt történő befektetés lehetősége.

Ingatlan befektetés hátrányok

 • Bérlők kezelésének nehézsége,
 • Bérlők által okozott anyagi károk finanszírozása,
 • Csökkent bevétel a bérbe nem adott időszakok miatt,
 • Tőkeáttétel esetleges negatív hatása,
 • Bérleti díjak csökkenhetnek (megfelelő jogi háttérrel/szerződéssel kiküszöbölhető),
 • Magas tranzakciós költségek (jutalék, hitel díjak),
 • Hosszú távú befektetés,
 • Karbantartási igények.

A bérbeadásból származó néhány, esetleges hátrány kiküszöbölése érdekében javasolt, egy profi üzemeltető cég megbízása, aki kezeli az ingatlanokat.

Kenway Real Estate előnyök a befektetésnél

Az ingatlan befektetések esetén érdemes olyan szakértőhöz fordulni, aki napi szinten figyeli a piaci mozgásokat. A Kenway Real Estate ingatlan iroda több országban van jelen az ingatlan befektetések területén. Az iroda több jellemzője is kedvez a befektetőknek.

Kenway – exkluzív környezet

Az iroda exkluzív környezetben, Budapest kiemelt részén a Sas utcában várja az ingatlan befektetés után érdeklődőket. Külföldi és hazai befektetők egyaránt könnyen rátalálnak a Bazilika közelében található irodára. A gépkocsival érkezők a 2 perc sétára található Bazilika mélygarázsában tehetik le autójukat a tárgyalás idejére.

 

Kenway ingatlaniroda megnyitó

Kenway- profi csapat

A Kenway csapatát a tulajdonos mellett tíz fő alkotja. Ők fogadják az érdeklődőket, segítik a jogi folyamatokat, illetve kísérik el az ügyfeleket a Magyarországon elérhető ingatlanokhoz. 

Kenway iroda

A külföldi ingatlanok esetében a munkatársak részletes prospektusokkal segítik a tájékozódást.

Igény esetén külföldön sem engedik el az ügyfelek kezét. A külföldi ingatlanközvetítő partnerrel együtt végigkísérik az ingatlan bejáráson, magyar nyelven jogi segítséget is nyújtanak.

A külföldi ingatlan vásárlásnál a folyamatot erősíti a külföldi ingatlan partnerek munkája is. Az iroda portfoliójában megtalálhatóak a spanyolországi, és az Egyesült Arab Emirátusok ingatlanjai is.

A Kenway csapata nemrég nyerte el a török ingatlanok kizárólagos magyarországi értékesítési jogát. A török ingatlanokról  bővebb információkat itt talál.

Az irodában dolgozók munkája mellett számos szakember dolgozik a háttérben az ingatlanok felújításán, karbantartásán.

Kenway – jogi háttér

Az ingatlan befektetés egyik sarkalatos pontja a jogi kérdések tisztázása, a kapcsolódó jogi dokumentumok elkészítése. 

Az ingatlan befektetési célú vásárlásakor fontos előre tisztában lenni az adózási kérdésekkel, az illeték és a személyi jövedelemadó mértékével, fizetési ütemezésével. 

Cégek esetében a felmerülő költségek mértéke és elszámolhatósága szintén sarkalatos kérdés lehet. Az öröklési kérdések minden ingatlan vásárlásakor felmerülő téma, amit jogilag érdemes már a vásárláskor rendezni.

Az ingatlan befektetések jogi kérdései sosem egyszerűek, minden vételnél odafigyelést és gondos ügyvédi eljárást igényelnek. Akár egy Földhivatali ügyintézés során kiderülő nyilvántartási hiba is jelentősen el tudja húzni időben az ügyintézést.

A Kenway Real Estate esetében Dr. Király Olivér ügyvédi irodája jelent segítséget a teljes jogi ügyintézés terén.

Kenway – hitel tanácsadás

Azon érdeklődők, akik hitelből szeretnék megvásárolni befektetési ingatlanukat, hiteltanácsadóval is találkozhatnak a Kenway irodájában. A hazai piacon az  eladó ingatlanok kínálata növekszik, így a vevők alku pozícióba kerülnek. Érdemes a kiszemelt ingatlan esetében átgondolni a hitel lehetőségét, hiszen bérbeadás esetén a bérleti díj fedezheti a hitel törlesztő részletét.

Magyarországon a kezdő vállalkozások számára elérhető a kedvező Kavosz hitel lehetősége.

Külföldi ingatlan esetében is érdemes átnézni a magyar és a külföldi hitel kínálatot.

Kenway – ingatlan bérbeadás, üzemeltetés

Az ingatlan bérbeadása esetén jól jön néhány szakmai tanács a bérleti szerződés részleteivel kapcsolatban. A Kenway Real Estate ebben is segít már meglévő ügyfeleinek és az új érdeklődőknek.

A befektetési ingatlanok esetében komoly kihívást jelenthet az ingatlanok üzemeltetése.  Azok számára, akik nem szeretnének foglalkozni a bérbeadás részleteivel, az iroda ingatlan üzemeltetési lehetőséget is kínál. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezt a szolgáltatást csak és kizárólag a Kenway Property által fejlesztett lakásokra vállalja az iroda.

Ennek keretén belül a Kenway Real Estate csapata elkészíti a szükséges dokumentumokat, továbbá kezeli a bérbeadás napi teendőit.

Az üzemeltetéshez tartozik az ingatlanhoz kapcsolódó valamennyi közműszolgáltatóval -elektromos művek, gázművek, vízművek -, valamint a társasház közös képviseletével való folyamatos kapcsolattartás. 

Megbízás esetén az iroda képviseli a tulajdonos érdekeit a társasházi  közgyűléseken, továbbá intézi a lakásbiztosítás aktuális teendőit a biztosító társaságoknál.

Az üzemeltetés keretein belül az iroda szedi be az ingatlan mindenkori bérlőjétől a bérleti díjakat. Bérlőváltás esetén lebonyolítja a kiköltöztetést, elkészíti az átadás-átvételi nyilatkozatot a mérőóra állások rögzítésével, majd ennek alapján a bérlővel történő elszámolást is elvégzi.

Bérlő keresés esetén az iroda felveszi az ingatlanközvetítőkkel a kapcsolatot és megbízást ad számukra. A Kenway Real Estate emellett részt vesz az ingatlanok bejárásán és megköti a bérleti szerződést a kiválasztott bérlővel.

Az ingatlan tulajdonosa folyamatosan tájékozódhat az ingatlanhoz virtuális szolgáltatásként kínált felületen. Itt egyfajta ügyfélfiókhoz hasonlóan naprakészen megtalálja az adás-vételi jegyzőkönyveket, a kapcsolódó nyilatkozatokat, illetve az ingatlan bérleti szerződéseit.

Ezen feladatok elvégzésével a Kenway Real Estate minden bérbeadással járó teendőt levesz ügyfelei válláról.

Kenway – ingatlan karbantartás

Az ingatlan befektetések karbantartást is igényelnek. Ebben nyújt segítséget az iroda. A Kenway több szakemberrel dolgozik együtt, hogy a felmerülő gépészeti, szépészeti és egyéb ingatlannál jelentkező problémákat hatékonyan és gyorsan tudja kezelni. 

Különösen fontos ez olyan esetekben, mikor a bérlő okoz kárt a bérleményben. Ez a kár számos esetben megakadályozza az ingatlan újbóli bérbeadását. 

Ingatlan befektetés előtt érdemes kérni a Kenway Real Estate irodában elérhető ingyenes tanácsadást.

Itt veheti fel velünk a kapcsolatot.