Vissza

Spanyol ingatlanok – Marbella

A spanyol ingatlanbefektetés, mint alternatíva, bárki számára könnyen elérhető közelségbe került a budapesti székhelyű Kenway Property és spanyol ingatlanfejlesztő partnere szoros együttműködése eredményeképpen. A két ismert ingatlanfejlesztő- és értékesítő cég közötti szövetség mozgatórugója a hasonló cégfilozófia, a magas minőségű és minden részletre kiterjedő szolgáltatások biztosítása iránti igény.

A spanyol tengerparti ingatlanok többet tartogatnak, mint egy kellemes nyaralás a Costa del Sol-on, értékálló, biztonságos EUR alapú befektetésre tehet szert, a hasznosítás pedig további anyagi és életvitelt érintő előnyöket tartogathat.

Spanyol ingatlanok – Marbella

Marbella a dél-spanyol Costa del Sol egyik legkedveltebb turisztikai városa, infrastruktúrája és éghajlata egyaránt kiváló. Közel 150 ezres állandó lakosságának figyelemre méltó arányát már ma is a nyaralóhelyet életvitelszerű tartózkodásra választó brit, skandináv, német állampolgárok teszik ki.

Több spanyol városban jelentős számú magyar közösség is él, ez is csak azt bizonyítja, hogy a spanyol életérzés csábító a magyarok számára, a kultúra, az életvitel, a gasztronómia és a pozitív energiák miatt sokan választják egész évben állandó vagy szezonális lakóhelyükként Marbellát. Az évi napsütéses órák száma közel 3500, míg Magyarországon csupán évi 2000.

Costa del Sol nyaralás

A különleges Andalúz életérzés, az érzékeket csábító gasztronómia a helyiek életöröme és a hihetetlen szubtrópusi, mediterrán éghajlat igazán vonzóvá teszik a méltán híres Costa del Sol-t, az ember újra és újra visszavágyik, át akarja élni az élet igazi örömeit. Costa del Sol-on mesés tengerparti vagy városi ingatlanok közül választhat, ha imádja ezt a lenyűgöző spanyol üdülőhelyet és a tőkéjét is szeretné biztonságos, kiszámítható módon befektetni, a forintgyengülés negatív hatásait minimálisra csökkenteni.

Spanyol tengerparti ingatlanok

Az elmúlt évtizedekben vitathatatlanul a Balaton és környéke volt az elsőszámú célpont az állandó vízparti nyaralót vagy jól hasznosítható, értékálló befektetést kereső magyarok körében. Ahogyan az élet, a befektetők igénye is folyamatosan változik. Egyre többen fordulnak a külföldi ingatlanbefektetések irányába.

A Kenway kivételes hangsúlyt fektet ügyfelei professzionális és minden igényt kielégítő kiszolgálására, ennek részeként a piacelemzés, az igények felmérése is folyamatos, az üzletpolitikájában pedig minden körülmények között ezen kereslet kielégítésére törekszik.

Spanyolország mindössze 3,5 órás repülőútra van hazánktól, Wizzair menetrendszerinti járattal heti két alkalommal is (szerda, vasárnap) könnyen elérhető. Kétségkívül megfontolandó potenciál, hogy akár balatoni nyaraló árában spanyol tengerparti ingatlana is lehet, méghozzá professzionális jogi, adminisztratív és nyelvi támogatás mellett, ha személyes Kenway kapcsolattartójára támaszkodik a spanyol ingatlanok vásárlásának lebonyolításában.

Spanyol ingatlan árak

A spanyol ingatlanok árainak alakulását szemlélteti az alábbi ábra 2007-2021 között. 1996 és 2007 között az inflációt leszámítva a spanyol tengerparti ingatlanok árai 250 %-kal emelkedtek köszönhetően a nagyszámú angol, német, francia ingatlanvásárlóknak.

Spanyol ingatlanok ára

Spanyol ingatlan árak alakulása

(Forrás: Real Estate Market and Prices in Spain 2022 Overview (globalpropertyguide.com)– 2022.01.20)

Csak 2021-ben átlagosan 4-7 %-ot emelkedtek a spanyol ingatlanárak, régiónként eltérő mértékben, Andalúziában például 6%-os emelkedés mutatkozott. Erre jön még rá a hasznosításból szerezhető bevétel. 2014 óta dinamikus és kiszámítható árnövekedés tapasztalható évről évre.

Az Eurostat elemzése szerint Spanyolországban 27%-os ingatlanár emelkedés történt 2021-ig 5 év alatt.

Spanyol ingatlan vásárlás – Mire figyeljünk

Ha spanyol ingatlanok vásárlásban gondolkodik, érdemes szakértő partnerre bízni magát. Nem csak a nyelvi különbségek okozhatnak problémát, de számos adózási, jogi kérdés felvetődik egy spanyol ingatlanbefektetés kapcsán, amelyre nem biztos, hogy fel van készülve.

Célszerűbb a jogi és adózási, illetve egyéb adminisztrációs kritériumokat előre átlátni, és nem utólag kárt szenvedni a hiányos ismeretek miatt. A Kenway és spanyol ingatlanközvetítő partnere egy csapatként garantálja Önnek, hogy az elképzeléseihez és anyagi lehetőségeihez mérten a legjobb spanyol ingatlant tudja megvásárolni.

Az adásvétel teljeskörű magyar nyelvű asszisztenciával, a törvények és adóügyi szabályok betartása mellett a legoptimálisabb módon jön létre, melyekhez profi jogi csapat nyújt maximális szakmai támogatást. Igény szerint magánszemély és cég nevére egyaránt bonyolítható az ingatlan vásárlás, személyes kapcsolattartója az üzletkötés előtt, alatt és után is rendelkezésére áll.

Marbella eladó ingatlanok

Marbellán az ingatlan árak elképesztő széles intervallumban mozognak. Talán sokakat meglep, de átszámítva akár 80-100millió Forint között is spanyol nyaralóhoz juthat, melyet Ön és családja, barátai megelégedéssel használhatnak – a mediterrán éghajlatnak köszönhetően- egész évben bármikor, de bérbe is adhatják, így a folyamatos értéknövekedés mellett rendszeres, bérbeadásból származó jövedelemre is szert tehet.

Aki luxusingatlant keres, és elvárásait az anyagi lehetőségek nem korlátozzák, igazán exkluzív, ámulatba ejtő spanyol eladó tengerparti ingatlant is vásárolhat akár több millió eurós értékben.